<![CDATA[Jed Ward fanblog - Blog]]>Wed, 18 Nov 2015 06:12:56 -0800Weebly<![CDATA[Tryckavlastande madrass]]>Wed, 18 Nov 2015 12:00:32 GMThttp://jedwardfanblog.weebly.com/blog/tryckavlastande-madrassPicture
Jag har fått väldigt ont i ryggen och jag tror att det har att göra med att jag inte ligger bra när jag sover.

Min säng är ganska obekväm och jag funderar på att köpa en tryckavlastande madrass. Då kommer jag sova bättre på natten och jag slipper ha ont i ryggen.

Man ska inte snåla när man köper säng och madrass, det är väldigt viktigt att sova bra och det är värt pengarna att köpa en riktigt bra säng och en skön madrass även om det kostar. Man får tänka på att man har sängen i många år framöver och man spenderar faktiskt 8 timmar varje dygn i sängen om inte mer. Det är inget man tänker på eftersom man sover men det är ju faktiskt en väldigt stor del av sin tid som man spenderar i sängen. Jag brukar dessutom ligga och läsa eller bara vila i sängen några timmar om dagen också.

Mer information om tryckavlastande bäddmadrasser kan man hitta på www.tryckavlastandebäddmadrass.se, det kan vara intressant att läsa lite om det om man vill investera i en riktigt skön bäddmadrass.


]]>
<![CDATA[Det är inte lätt att vara mellanstadielärare]]>Tue, 17 Nov 2015 13:52:55 GMThttp://jedwardfanblog.weebly.com/blog/det-ar-inte-latt-att-vara-mellanstadielararePicture
Det är inte lätt att vara mellanstadielärare, funderade faktiskt på att bli det ett tag men det var ju tur att jag inte blev det. Har en kompis som kommer hem med blåmärken efter jobbet, ungarna är tydligen väldigt stökiga i skolan nu för tiden, i alla fall i vissa områden och det är ju lite synd. Förr i tiden var det mer pli på barnen, då tog man ju fram linjalen om som inte skötte sig och det kanske inte var så dumt trots allt, det kanske ligger något i det.

Nu har jag ju inte själv jobbat som lärare så jag vet ju inte riktigt hur det är och jag går ju bara efter vad andra har sagt till mig och det är mycket möjligt att man får en lite skev bild om hur det är men det jag har hört låter inte så bra i alla fall.

Det ät ju viktigt att barnen och läraren trivs i skolan och att det är miljön är lugn och harmonisk. Kan ju inte var så kul för barnen heller om det är stökigt och bråkigt och det är ingen bra miljö att utvecklas i såklart.


]]>
<![CDATA[Snygg heminredning]]>Wed, 11 Nov 2015 14:28:05 GMThttp://jedwardfanblog.weebly.com/blog/snygg-heminredningPicture
Jag har intresserat mig för heminredning på senaste tiden. Jag har det ganska tråkig här hemma om jag ska vara helt ärlig men jag har kollat runt lite på nätet för tips och inspiration.

Ett tips är att anlita en professionell heminredningsexpert. Det garanterar ju att man får en snygg inredning men det är inget som jag har råd med för tillfället och dessutom så vill jag ju inreda själv för att jag tycker att det är roligt att lära mig.
Jag har lärt mig att man kan öka belysningen för att få ett litet rum att upplevas som lite större. Speglar kan också öka belysningen och få rummet att se större ut.

Jag har också förstått att jag har hängt mina tavlor och bilder alldeles för högt upp på väggen, de ska vara i ögonhöjd så det måste jag fixa. Har man tavlorna för högt upp så får man intrycket att taket är lägre och det vill man ju inte. Sen är det så klar bättre att ha tavlorna i ögonhöjd så att man slipper titta upp.

Jag ska börja skissa på en ny heminredning, det är bra att skissa innan så att man får klart för sig hur det kommer att se ut.


]]>
<![CDATA[Det är inte lätt att vara allergisk]]>Thu, 05 Nov 2015 19:38:47 GMThttp://jedwardfanblog.weebly.com/blog/det-ar-inte-latt-att-vara-allergiskPicture
Det är inte lätt att vara allergisk, jag tycker synd om personer som är allergiska mot pollen, det måste ju vara jätte jobbigt. Själv är jag allergisk mot katter och det är ju inte så kul eftersom jag älskar katter. Ibland kan jag inte låta bli att klappa en katt och då börjar det klia i ögonen på en gång. Det värsta jag har varit med om var när jag var på cirkus för då svullnade ögonen igen totalt på grund av allergi. Jag vet inte vilket djur det var jag var allergisk emot eftersom det fanns allt från kameler till elefanter på cirkusen.

Men det positiva är att jag inte verkar vara särskilt allergisk mot hundar och det är ju verkligen tur eftersom hundar är det bästa jag vet. Jag har haft hund under uppväxten och jag har aldrig känt av något så det måste väl betyda att jag inte är allergisk mot hundar.

Jag har haft marsvin också och inte känt av några besvär. Jag undrar varför jag bara är allergisk mot vissa djur.


]]>
<![CDATA[Fritidsaktiviteter]]>Tue, 03 Nov 2015 16:22:49 GMThttp://jedwardfanblog.weebly.com/blog/fritidsaktiviteterPicture
Har du funderat på en ny hobby? Undrar du vilka olika aktiviteter som finns att välja på och vilken hobby som passar dig bäst? Om det ligger till på det viset så har du hittat helt rätt för det är precis det som jag tänker skriva om nu.

Försök att använda din hobby till att göra saker som du kan sälja. Man kan till exempel göra möbler, smycken, kakor eller leksaker. Det kostar ju att göra saker vilket innebär att det blir kostsamt att ha en hobby om man inte lyckas sälja det man gör. Det kommer att kännas bra att andra intresserar sig för det man gör och man kan till och med tjäna pengar på sin hobby.

Det är bra att introducera sina barn till många olika aktiviteter så att de får prova på olika saker. Barn som är aktiva med annat gör också bättre ifrån sig i skolan. Det kan vara sporter eller en hobby.
Det kan vara väldigt avkopplande med en hobby men om det kostar för mycket så kanske det kan ge upphov till stress, därför är det viktigt att välja en hobby som inte kostar allt för mycket.

Att läsa eller skriva kostar inget, man kan till och med tjäna pengar på att skriva.

Skulptur eller måleri är en populär hobby som går att tjäna en liten slant på. Det är en härlig känsla att skapa något från ingenting. Man kan gå en liten kurs för att lära sig måla.
]]>